Vlogs

Op deze pagina vind je mijn tips om zelf betere video’s te maken en waar jij hopelijk wat aan hebt met:

 • Vlogs van ons eigen YouTube-kanaal Presenteren in Video.
 • Bloggen voor Frankwatching
 • Laatste innovaties van MojoFest, opgenomen filmpjes met interviews en gadgets zal ik zsm hier met jullie delen.

Kortom, dit is de pagina waar ik mijn kennis met jullie deel. Het laatste nieuws over Mediashot staat hier.

Hoe kun je zoomen met je voeten? En waarom is dat belangrijk. Dat heeft alles te maken met ‘dichtbij’, je smartphone-camera vraagt erom. Zoomen is niet handig, je verliest kwaliteit. Harmke geeft een belangrijke tip: loop op je onderwerp af, zoomen met je voeten dus. En als je presenteert, waar laat je dan je handen. Marije legt uit hoe je voorkomt dat ze niet uit beeld wapperen.

Welke microfoon gebruik je en hoe straal je autoriteit uit met je stem?

 1. Dasspeld = Rode smartlav+ van zo’n 50,-
 2. Richtmicrofoon = Rode VideoMicMe, zo’n 50,-
 3. Nog beter, maar ook duurder = Shure MV88, zo’n 150,-
 4. Koptelefoon van Apple met micfoon, diverse soorten te koop.

Hoe maak je stabiele shots, welke statieven heb je nodig en hoe breng je jezelf in beeld? Als je zakelijk wil vloggen is het goed daar even over na te denken.

 1. Op 1 min. 16 sec. selfiestick Action 15,-
 2. 1.29 Beastgrip 150,-
 3. 1.38 Joby gorillapod, zo’n 30,-
 4. 1.45 Manfrotto pixi 25,-
 5. 3-poot om op ooghoogte te filmen? Kan met Hama 63 van 30,-

Hoe val je op met video? Eind april heeft Harmke hierover geschreven voor het gerenommeerde marketing & innovatieblog Frankwatching. Om op te vallen in de ‘contentshock’ die op ons af komt, zijn twee videotrends belangrijk: Klik hier om verder te lezen.

In deze video gaat het over storytelling: welke onderwerpen kun je bespreken en hoe breng je dat in beeld. Zoek de onderwerpen dichtbij en hou het simpel. Voor de shots die je nodig hebt kun je de 5-shot-sequence inzetten: twee closes, een wijd shot, een over-de-schouder-shot en een shot vanuit een verrassende hoek. In dit vlog laten we zien hoe je dat doet.

Als je zelf wilt gaan vloggen, welke camera gebruik je dan en welke kleding trek je aan? Wij geven tips en leggen uit waar je op kunt letten.

In deze tweede pilot durven we het bijna aan om te gaan starten met vloggen, maar eerst willen we het licht nog even testen.

Als je anderen leert hoe ze kunnen filmen met smartphone of leren presenteren, moet je het zelf natuurlijk ook gaan doen. Maar is dat eigenlijk wat voor ons? Eerst maar eens experimenten en jullie hebben geluk: je mag meekijken met ons leerproces.

In deze ‘Making of’ zie je dat we een idee hebben voor een vlog en hoe dat langzaam vorm krijgt. Omdat we meer lachen en uitproberen, dan de kijker ook maar iets van zinvolle informatie mee te geven, hebben we deze video niet gedeeld op social, maar is dit filmpje voor jullie hier wel te zien. Njoy!

Welke microfoon gebruik je en hoe straal je autoriteit uit met je stem?

 1. Dasspeld = Rode smartlav+ van zo’n 50,-
 2. Richtmicrofoon = Rode VideoMicMe, zo’n 50,-
 3. Nog beter, maar ook duurder = Shure MV88, zo’n 150,-
 4. Koptelefoon van Apple met micfoon, diverse soorten te koop.