Over

Mediashot

Harmke Oudenampsen is mobiel journalist en videotrainer. Ze leert organisaties filmen met smartphone, zodat ze slimmere eb innovatievere beeldverhalen gaan maken. Ze houdt de nieuwste ontwikkelingen bij als lid van de internationale MoJo-community. Haar ervaring deed ze op door jaren voor de televisieredacties van de NOS en regionale omroepen te werken.
 
Tot 2018 leerde ze van de beste cameramannen en editors hoe je een shot maakt, monteert en beeldverhalen vertelt. Die kennis deel ik nu full-time door trainingen te geven in het filmen met smartphone.
Harmke heeft na de School voor Journalistiek in de jaren negentig, gewerkt als verslaggever en redacteur voor het NOS Journaal en regionale omroepen als Gelderland en RTV Oost.
 In haar verslaggeversjaren maakte ze reportages van de MKZ-crisis, tot de Vuurwerkramp in Enschede, de aanslag op de Twin Towers en de opkomst van Pim Fortuyn. Samen met de cameraman filmt ze deze later beroemd geworden quote:
 
Voor het NOS Jeugdjournaal maakte ze onder meer de eerste items over het instorten van de Twin Towers:

 Interview met Wien van den Brink tijdens de varkenspest in 1997.

In 2006 startte ze haar eigen bedrijf: MediaShot. Ze maakte films, schreef teksten voor relatiemagazines, greep de opkomst van social media aan om trainingen te geven om verhalen te vertellen op Twitter en Facebook. Dit bijzondere verhaal maakte ze voor Defensie om de kinderen in Wapenveld te vertellen over een de indrukwekkende vliegtuigcrash in hun dorp:

Harmke is altijd journalist gebleven. Tot 21012 was ze ook freelance-eindredacteur bij RTV Oost, daarna keerde ze vijf jaar lang terug als freelance videoredacteur bij het NOS Journaal. Tot 2018. En nu gaat ze dus voor 100% mobiele journalistiek, de nieuwe ontwikkelingen achterna: