Wat leer je in de training Filmen met Smartphone?

  • waarom video zo hoog scoort op social media
  • verschil tussen zelf vloggen en iemand interviewen
  • storytelling: hoe geef je structuur aan je verhaal?
  • beeldtaal en compositie van shots
  • starterskit (statieven, microfoons, licht)
  • welke shots je nodig hebt voor goed beeldverhaal
  • hoe, waarom en wanneer je live kunt gaan
  • monteren met slimme apps

Een beetje theorie dus, maar we gaan ook veel oefenen. Dit filmpje is bijvoorbeeld gemaakt door een cursist over het verschil tussen vloggen en interviewen. Oftewel, wanneer kijk je in de camera en wanneer juist niet.Filmpjes maken en kijken op je mobiel wordt dus steeds makkelijker.  Mobile storytelling is hot. Filmen met smartphone, verhalen vertellen in video… Het is simpeler dan ooit.  Niet voor niets zetten social media filmpjes hoog in de tijdlijn. Video zet een enorme spotlight op je organisatie.

Hoe je dat doet leer je in de training Filmen met smartphone. Je leert de nieuwste tips en trucs van deze mobile to mobile trend.We gaan zelf filmen en aan de slag met montage-apps, zowel basic als uitgebreid. Het moet gek lopen wil niet iedereen in ieder geval met het begin van een filmpje naar huis gaan. Enige voorwaarde is eigenlijk dat je een goede smartphone hebt die maximaal twee jaar geleden is uitgebracht. iPhones en Samsungs blijven vaak nog wel iets langer up to date, maar de software voor de editing-apps wordt geoptimaliseerd voor de nieuwste modellen. Mocht het je dus niet lukken een filmpje te maken binnen een dag, ligt dat niet aan jou, maar aan je smartphone 😉

Resultaat na 1 dag training: met je eerste filmpje naar huis!MediaShot loopt voorop in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobile storytelling. Eigenaar Harmke Oudenampsen is in mei 2017 naar het internationale MoJo-congres voor internationale mobiele journalisten in Ierland geweest. Ook in 2018 zal ze er eind mei weer bij zijn. Ze is actief in diverse internationale kennisgroepen van de MoJo-community. De echte pioniers in dit nieuwe vakgebied. In Nederland heeft ze de MoJo-studiegroep van de NOS en regionale omroepen opgezet.