Harmke’s favoriete gadgets voor MoJo en Vloggen

In mijn trainingen krijg ik altijd de vraag: wat heb ik echt nodig en welke producten zijn betrouwbaar, goed en redelijk geprijsd. Het aanbod is enorm, de innovaties gaan hard en de kwaliteit wisselt. Daarom heb ik deze pagina voor jullie gemaakt.

Wat heb je echt nodig?

Stabiele shots en goed geluid. Dat betekent dus altijd een statief en externe microfoon. Welke je kiest, hangt af van je doel en hoe lawaaiig je omgeving is. Hieronder drie situaties met verschillende mogelijkheden en tips.

Gadgets voor Vloggen – Interview – Sfeerverslag:

Deze producten linken automatisch naar twee aanbieders waar ik goede ervaring mee heb en dan degene die het goedkoopste aanbiedt. De teksten kan ik niet aanpassen, daarom leg ik hieronder uit wanneer je voor welk merk of product zou kunnen kiezen. Ook vertel ik over  innovaties die eraan komen en waar je bij investering rekening mee kan houden.

VLOGGEN? Statief + dasspeld Mijn tip: statief Benro+ houder en de dasspeld Rode smartlav+

INTERVIEWEN? Statief op ooghoogte+ dasspeld of handheld-mic 
Mijn tip: statief Velbon Pole + houder Manfrotto + 2 dasspeld-microfoons (+ breakoutbox of iOS interview kit met lightning).
Lawaaiige omgeving = handheld microfoon.
SFEERVERSLAG? Klein statief + algemene richtmicrofoon
Mijn tip: Manfrotto Pixi + houder + Rode video mic me (let op ingang iOS/Android).
MULTI-INZETBAAR? Combineer bovenstaande en bouw uit met shoulderpod-systeem.

Let op: USB-c komt eraan…

… en dat verandert alles wat hierboven staat.  Nu heb je voor elk device een ander kabeltje nodig: super onhandig natuurlijk. Dat verschil tussen laptops, Android, Apple-toestellen en de rest moet afgelopen zijn is internationaal besloten. Daarom komt er 1 standaard voor de toekomst: USB-c. In de overgangsperiode kun je met adapters werken, maar dat betekent wel een kabeltje extra.

Meer weten? Lees dan deze pagina van consumentenprogramma Radar. Wel uit 2015, maar de informatie is objectief, vrij van commercie en nog steeds actueel: https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/wat-is-usb-c-en-wat-heb-je-er-aan/