Filmen

met je

smartphone

Onze meest geboekte training! Filmen en vloggen met je smartphone is helemaal hot. Bedrijven laten hun personeel vloggen, experts delen hun kennis in vlogs of laten in een simpel filmpje zien waar hun organisatie voor staat. Het is simpeler en dus toegankelijker dan ooit om je eigen video’s te maken.

Dankzij de smartphone wordt online video steeds populairder. De filmpjes worden op social media als Facebook en Instagram al snel door duizenden mensen bekeken. Dat komt doordat al je volgers een melding krijgen als je live gaat, maar ook omdat gemonteerde filmpjes hoger in de tijdlijnen komen te staan. Met video bereik je dus veel meer mensen.

Klik hier voor de data.

Deze workshop leert je hoe je zo’n online video maakt of hoe je live kunt gaan.  Sinds de komst van de smartphone neemt het aantal slimme apps snel toe. Zo wordt het ieder jaar simpeler om je video zelf zelf te:

 • filmen
 • monteren
 • uploaden naar YouTube, Facebook of Instagram
 • delen met je netwerk en/of doelgroep

Wij laten je in onze workshop of incompany-training kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen. Maar…  hoe zorg je ervoor dat de filmpjes ook een goed verhaal vertellen?

Je krijgt tips & tricks over:

 • storytelling
 • kadreren van shots
 • beeldtaal
 • montage
 • goed geluid

Met je eerste filmpje naar huis!

Tijdens de workshop ga je oefenen en zelfs al je eerste filmpje maken en uploaden. Na deze dag of twee dagdelen:

 • Kun je eenvoudig zelf een professioneel filmpje maken
 • Ken je de mogelijkheden en beperkingen van je smartphone
 • Weet je de do’s en dont’s van online video
 • Snap je hoe YouTube en Facebook Live werkt
 • Weet je hoe je een shot kadreert

Doe je mee? Geef je nu op voor de training. Let op, we houden de groep klein, dus we zitten snel vol.

Datum Evenement Plaatsen beschikbaar
16/03/2018
Filmen met smartphone 16-3-18 nog 5 beschikbaar
13/04/2018
Mobile Storytelling in apps nog 10 beschikbaar
17/05/2018
Filmen met je smartphone 17-05-18 nog 6 beschikbaar
15/06/2018
Filmen met smartphone je 15-06-18 nog 5 beschikbaar

 

MediaShot loopt voorop in de nieuwste ontwikkelingen. Eigenaar Harmke Oudenampsen zit in een studiegroep van de NOS en de regionale omroepen op het gebied van MoJo: Mobiele Journalistiek.

Ook was ze in mei 2017 op het internationale congres voor journalistieke nerds en pioniers in MoJo: MoJoCon in Galway en dus is ze op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen.

Resultaten van eerdere deelnemers!

Resultaat na slechts één dag cursus 'Webfilm maken met je smartphone' door Harmke Oudenampsen (o.a. NOS Journaal). Voor het eerst bedacht ik zelf een script en verzorgde ik film én montage. Alle weerstanden overwonnen en kijk: ik heb gewoon mijn eigen filmpje. Natuurlijk kan het beter, maar hé... dit is de eerste keer. En ja, gewoon doen. Zo simpel is het dus wél. Dankjewel Harmke!

This video is unavailable.

Sfeerimpressie cursisten KvK training 'Filmen met je smartphone'

Wil je zelf leren 'Filmen met je smartphone', of leren hoe je kunt vloggen en je eigen verhaal kunt vertellen met 'Storytelling' of als een Pitch? Deze trainingen gaf ik in november voor diverse groepen, in dit filmpje laat ik je het resultaat zien!

Ze staan online, de nieuwe trainingen voor het najaar op 15-9 | 17-10 | 20-11 enneh... dit heb ik gemonteerd met nieuwe iOS-app Clips!

EMDR-therapeut Erik te Loo legt uit waar je EMDR voor kunt gebruiken. Hij heeft dit filmpje zelf gemaakt in de training 'Filmen met je smartphone'

Therapeut Anneke Stuij uit Lochem vertelt in haar zelf gemonteerde filmpje hoe ze mensen van spanningsklachten afhelpt.

Kapster Carmen van Haarsalon Figaro filmt hoe je haar langer wordt gemaakt.

Video maken wordt steeds makkelijker! Geen wonder dat steeds meer mensen zelf video willen leren maken. Dat kan met deze training van televisiejournalist Harmke Oudenampsen, eigenaar van MediaShot. Ze leert je in een dag de nieuwste tips, apps en trucs op videogebied. Harmke maakt zelf filmpjes met de smartphone en werkt als freelancer op de videoredactie van het NOS Journaal.

Haarstudio Jacqueline heeft een totale restyling ondergaan. In dit filmpje, gemaakt in de training 'Filmen met je smartphone' laat ze dat zien.