Over Mediashot & Harmke Oudenampsen

Over

Mediashot

Harmke Oudenampsen is mojo-trainer en expert mobile storytelling. Ze is erg enthousiast over de mogelijkheden die de smartphone biedt: “Iedereen kan publiceren, maar dat maakt niet van iedereen een goede verhalenverteller. Dat wil ik graag veranderen.
Na mijn opleiding journalistiek heb ik bij de omroepen van de beste cameramannen en editors geleerd hoe je een shot maakt, monteert en beeldverhalen vertelt. Die kennis deel ik nu full-time door trainingen te geven in het filmen met smartphone.”
Harmke heeft na de School voor Journalistiek in de jaren negentig, gewerkt als verslaggever en redacteur voor het NOS Journaal en regionale omroepen als Gelderland en RTV Oost.
In 2006 startte ze haar eigen bedrijf: MediaShot. Op freelance-basis bleef ze actief in de journalistiek voor de regio en tot 2018 als videoredacteur van het NOS Journaal.
In haar verslaggeversjaren maakte ze reportages van de MKZ-crisis, tot de Vuurwerkramp in Enschede, de aanslag op de Twin Towers en de opkomst van Pim Fortuyn. Samen met de cameraman filmt ze deze later beroemd geworden quote: 

Uit het archief…

 

 

2003 Verslaggever NOS Journaal

 

 

 2001 redacteur NOS Jeugdjournaal

1997 Verslaggever/presentator Omroep Gelderland

 2010 Camera-journalist  is nu…

 Nu MoJo, mobiele journalist, trainer Filmen met Smartphone